Войти


Оставить отзыв Консультация

Утеплення будинку

Утеплення будинку

 З наближенням зими, ми починаємо замислюватися про утеплення свого дому, оскільки комунальні платежі постійно ростуть, а з ними і витрати на опалювання. В той же час ми постійно боремося за те, щоб зберегти у будинку тепло, адже у більшості будівель радянського спорудження втрати тепла складають близько 40 %%. Погодьтеся, платити за обігрів довкілля якось не дуже приємно.
 Щоб позбавитися від цих проблем, вам треба усього утеплити будинок утеплювачем, котрі набирають все більшу популярність останнім часом. Ця процедура дозволяє не лише зберегти у будинку тепло, але і понизити витрати на опалювання (практично на 50 %% і навіть більше).    Сучасні системи утеплення будинків допомагають підтримувати оптимальну температуру і мікроклімат усередині приміщення. Вони захищають стіни будівель від надмірної вологи, від конденсату, тим самим запобігають появу плісняви і грибків. І, нарешті, утеплення будинку забезпечує додаткову звукоізоляцію будівлі старої будови також можна утепляти сучасними методами.
 Справедливості ради відмітимо, що існує два види утеплення будинку - внутрішнє і зовнішнє. Перше робиться під час ремонту, для цього найчастіше використовується пінопласт або мінеральна вата, які потім закриваються листами гіпсокартону (далі виконуються різні обробні роботи). Такий вид утеплення забирає досить багато простору (з урахуванням того, що безліч квартир у багатоповерхівках особливо великою площею похвалитися не може). Крім того, з точки зору теплоізоляційних якостей, влагоустойчивости і інших параметрів, цей метод також поступається зовнішньому, який, до того ж, захищає стіни будівель від зовнішніх деформацій, дозволяє приховати усі дефекти і нерівності стін. Внутрішнє утеплення будинку вигідне в основному в тих випадках, коли будівля є історичною цінністю, складне архітектурне рішення фасаду з особливим рельєфом і великою кількістю декоративним елементів не дозволяє проводити Зовнішнє утеплення будинку - це є утеплення фасаду будівлі - може виконуватися із застосуванням різних матеріалів і по декількох технологіях. Раніше утеплення будинків відбувалося виключно за рахунок збільшення товщини стін (для цього використовувалися колоди, облицювальна цеглина і так далі). Сьогодні популярні системи утеплення фасадів нового типу : це, передусім, вентильовані фасади і фасади "мокрого" типу.
Конструкції першого виду складаються з облицювального матеріалу і спеціальної системи, на якій він кріпиться (це кронштейни і профілі, що несуть). Такі фасади припускають також наявність утеплювача, який розміщується між стіною і облицюванням, причому між ними залишається невеликий проміжок для провітрювання. У таких систем є свої переваги, проте, з точки зору рядового споживача вони занадто дорогі.
 Тому набагато частіше для житла застосовуються невентильовані фасадні системи. Крім того, для старих будівель цей вид утеплення є оптимальним, оскільки в цьому випадку Така технологія утеплення будинків часто називається "мокрою", оскільки припускає установка листів утеплювача на шар грунту, а потім нанесення шару штукатурки. До речі, в цьому випадку рекомендується, щоб усі будівельні матеріали були зроблені якими-небудь одній компанією-виготівником, оскільки в цьому випадку буде досягнутий оптимальний результат.А в якості утеплювача при цій технології найчастіше використовують пінопласт. Часто ви можете зустріти в пропозиціях послуг ще і "утеплення фасадів пінополістиролом". Чим вони відрізняються? Насправді пінопласт - ця загальна назва цілого класу матеріалів (пластичних мас), що розрізняються способом виготовлення. І пінополістирол - ця правильна назва пінопласту, що перебуває на 2 %% з полістиролу, і на 98 %% з повітря. Тобто можна сказати, що пінополістирол - це вспененный полістирол. Це означає, що утеплення фасадів пінопластом і утеплення будинків пінополістиролом - це практично одно і те ж поняття.
 У чому переваги що він в основному складається з повітря, що є прекрасним ізолятором,екструзійний пінополістирол допомагає досягти досить високого рівня енергозбереження, а також звукоізоляції. Крім того, пінопласт стійкий до дії зовнішнього середовища, стискування, розтягування і інших видів деформації, в нім не заводяться шкідники, пліснява і інші мікроорганізми, не вбирає вологу. Довговічність такого матеріалу, як пінопласт була підтверджена лабораторними науковими дослідженнями. Саме ці якості роблять пінополістирол оптимальним матеріалом для утеплення будинку.